Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Wij delen graag onze kennis en ervaring. Duik snel ons blog in en ontdek handige tips, ervaringen en het laatste nieuws van Wildschut Verzekeringen.

Elektrische auto verzekeren

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Overweeg je ook een elektrische auto aan te schaffen, of heb je er al een? Er zijn diverse voor- en nadelen om in overweging te nemen bij je keuze. Maar zijn er ook verschillen in de verzekering van een elektrische auto?

Voor- en nadelen elektrische auto

De aanschafwaarde van een elektrische auto is (nu nog) een stuk hoger dan een ‘gewone’ auto. Maar uiteindelijk heeft een elektrische auto een aantal voordelen waardoor je op lange termijn weer voordeliger uit bent:

De cyberverzekering, bedrijven kunnen niet meer zonder

Cybercriminaliteit is tegenwoordig een van de grootste bedreigingen voor bedrijven. We zijn sterk afhankelijk van internet en ICT-systemen. Maar op de veiligheid van je digitale omgeving heb niet alleen jijzelf invloed. Er zijn diverse cyberrisico’s zoals een aanval van buitenaf, een menselijke fout of technische fouten van IT-systemen waardoor je data kunt verliezen. Dit kan tot financiële schade, imagoschade of een vertrouwensbreuk lijden. Als bedrijf kun je daarom niet meer zonder cyberverzekering.

Welke verzekeringen kun je als zzp’er niet missen?

Als zelfstandige kun je veel zelf bepalen. Je werktijden, waar je werkt en met wie. Je moet ook zelf denken aan de verzekeringen die je nodig hebt. Welke verzekeringen je als zelfstandig ondernemer niet kunt missen lees je hier.

1. Bedrijfsaansprakelijkheid- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er ben je hoofdelijk aansprakelijk voor alle kosten. Veroorzaak jij schade bij een klant en claimt hij een bedrag bij jou? Dan kun je gebruik maken van je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Eigen risico en eigen bijdrage in de zorg, hoe zit dat?

De zorgverzekeraars hebben hun premies voor de basisverzekering en de aanvullende pakketten weer bekendgemaakt. Welke vergoedingen in het basispakket zitten wordt door de overheid bepaald. Maar welke premie verzekerden daarvoor moeten betalen mogen de zorgverzekeraars zelf bepalen. Daarom is het interessant om zorgverzekeraars te vergelijken. Maar hoe zit het eigenlijk precies met het eigen risico of een eigen bijdrage? Want ook als je goed verzekerd bent, krijg je medische zorg niet altijd (volledig) vergoed. De belangrijkste vragen op een rijtje:

Hulp van je rechtsbijstandverzekering bij (mislukte) online aankopen

Producten via een webshop kopen is makkelijker dan ooit en vrijwel overal wordt een snelle levering beloofd. Maar wat als het product niet voldoet aan de beschrijving op de website? Of erger nog, als het helemaal nooit geleverd wordt. Soms blijkt het dan ineens erg lastig om een product terug te sturen of geld terug te krijgen. Je voelt je behoorlijk opgelicht. Wat kun je doen? 

Mijn product wordt maar niet bezorgd

Stel je hebt online een product gekocht maar het pakket wordt niet bezorgd binnen de beloofde levertijd.