Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Wij delen graag onze kennis en ervaring. Duik snel ons blog in en ontdek handige tips, ervaringen en het laatste nieuws van Wildschut Verzekeringen.

Wat beïnvloedt de kosten van je autoverzekering?

Een WA-verzekering voor je auto is voor iedereen verplicht. Maar toch kan de een meer betalen dan de ander voor dezelfde verzekering. Hoe meer je verzekert, hoe meer je betaalt natuurlijk. Het voordeel is dat je dan bij schade in meer gevallen en in hogere bedragen uitbetaald wordt. Maar je wilt natuurlijk nooit meer voor je autoverzekering betalen dan nodig is.

Hoe zijn jouw zonnepanelen verzekerd?

Zonnepanelen zijn steeds populairder. In elke straat zie je ze tegenwoordig wel terug op het dak van huizen, op de schuur, garage of in de tuin. De aankoop van zonnepanelen is zeer waardevol. De aanschaf is even een grote investering maar de kosten verdien je binnen enkele jaren makkelijk terug. Zonnepanelen gaan jarenlang mee. Tenminste, dat is de bedoeling. Mocht er iets stuk gaan of stel dat ze gestolen worden, dan wil je natuurlijk dat ze goed verzekerd zijn. Maar wat geldt er precies voor de verzekering van zonnepanelen?

Autoschade bij winterweer, wat wordt er vergoed?

De kans op autoschade is in de winter 60% groter dan in de zomer. En in strenge winters is de kans op schade nog eens 30% hoger dan in zachte winters. De meeste schade wordt opgelopen wanneer het glad is door sneeuw en ijzel. Op dagen dat de temperatuur constant onder nul ligt komen er ongeveer 500 extra claims binnen bij de verzekeringskantoren dan normaal. Goede reden dus om je autoverzekering op orde te hebben zodat je hier aanspraak op kunt maken wanneer je schade oploopt.

Elektrische auto verzekeren

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Overweeg je ook een elektrische auto aan te schaffen, of heb je er al een? Er zijn diverse voor- en nadelen om in overweging te nemen bij je keuze. Maar zijn er ook verschillen in de verzekering van een elektrische auto?

Voor- en nadelen elektrische auto

De aanschafwaarde van een elektrische auto is (nu nog) een stuk hoger dan een ‘gewone’ auto. Maar uiteindelijk heeft een elektrische auto een aantal voordelen waardoor je op lange termijn weer voordeliger uit bent: