Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips tegen woninginbraak

De zomer is een populair seizoen voor inbrekers. In de maanden juni, juli en augustus stijgt het aantal inbraken flink. Inbrekers zoeken de huizen uit waar een tijdje geen beweging plaatsvindt. Daarom geven we een aantal tips om je huis goed achter te laten als je op vakantie gaat.

  • Ten eerste; goed hang- en sluitwerk. Dieven willen snel binnen zijn. Zodra ze opgehouden worden door stevige sloten gaan ze het liever ergens anders proberen.
  • Laat je huis er bewoond uitzien. Laat wat kopjes op tafel staan en bijvoorbeeld een opengeslagen dekentje op de bank liggen. Zo lijkt het of er net iemand uit de woonkamer is weggelopen. In de keuken kun je bijvoorbeeld een beetje afwas op het aanrecht zetten of een boodschappentas op tafel. Tijdschakelaars zijn ook handig om je lichten ’s avonds automatisch aan te laten gaan.
  • Een lamp met bewegingssensor bij de voordeur of een tuinpad zorgt voor een schrikreactie als die aanspringt en trekt de aandacht in de omgeving.
  • Laat de buren weten dat je weg bent, dan kunnen zij een oogje in het zeil houden. Pas daarnaast op met wat je op social media plaatst. Een aankondiging dat je lekker op vakantie gaat voor drie weken is ook snel opgepikt door inbrekers.
  • Laat de buren af en toe hun auto op jouw oprit zetten.
  • Laat iemand de brievenbus legen. Deze persoon kan ook af en toe de gordijnen open of dicht doen.
  • Berg waardevolle spullen en apparaten uit het zicht op.
  • Laat geen ladders, containers of andere makkelijke opstapjes om ergens overheen te klimmen buiten staan.

Zorg voor een goede verzekering

Je hoopt natuurlijk dat het niet nodig is, maar ‘voor het geval dat’ is een goede verzekering belangrijk. Voordat je op vakantie gaat is het een goed moment om te checken of je inboedelverzekering nog up-to-date is. Sluit hij nog aan bij de waarde van je spullen in huis? Of heb je nadat de inboedelverzekering is afgesloten nog nieuwe waardevolle aankopen gedaan of bijvoorbeeld waardevolle dingen geërfd? Bij veel verzekeringen is het een voorwaarde dat je bepaalde waardevolle spullen extra beveiligt, in een kluis bijvoorbeeld. Een extra kostbaarhedendekking is hier ook handig voor.

Wil jij je inboedelverzekering even nalopen? Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag!