Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed verzekerd op wintersportvakantie

De voorjaarsvakantie is een populaire periode om op wintersport te gaan. Het is dan vaak lekker druk op de pistes. Om alles in goede banen te leiden heeft de Internationale Ski Federatie verkeersregels voor op de skipiste opgesteld. Als je je hieraan houdt verklein je het risico op ongelukken. Toch kan een ongeluk iedereen overkomen, ook als je je aan de regels houdt. Met een goede combinatie van een zorg- en reisverzekering met de juiste aanvullende dekkingen voorkom je extra kosten. Lees hier waar je op moet letten bij het afsluiten van je verzekering wanneer je op skivakantie gaat.

Zorgverzekering

Ga er niet vanuit dat je standaard zorgverzekering alle kosten van zorg in het buitenland dekt. Controleer ten eerste of zorg in het buitenland onder je dekking valt. Houd daarbij rekening dat een basis zorgverzekering alleen de kosten tot het Nederlandse tarief vergoedt. In het buitenland kunnen de kosten echter veel hoger liggen. Bij een ongeluk op de piste moet er bijvoorbeeld vaak een reddingsactie met een banaan of sneeuwscooter worden gedaan, of in een ernstiger geval moet er een helikopter komen. Daarnaast zijn er in onder andere Oostenrijk en Zwitserland vaak privéklinieken die hogere tarieven hanteren. Met een aanvullende verzekering kun je deze extra kosten opvangen. Maar per aanvullende verzekering kunnen de voorwaarden en dekkingen verschillen. Lees je dus goed in of laat je goed adviseren bij het afsluiten van een goede en complete zorgverzekering voor je skivakantie.

Vergeet vervolgens niet om de zorgpas van je verzekeraar mee te nemen op vakantie. Dit moet een EHIC zorgpas zijn (European Health Insurance Card). Als je huidige pas hier niet aan voldoet kun je een nieuwe aanvragen bij je zorgverzekeraar. Met deze pas kun je aantonen dat je recht hebt op medische hulp in het buitenland. Dit vergemakkelijkt de afhandeling van de kosten.   

Aanvullende dekkingen voor je reisverzekering

Een standaard reisverzekering is niet afdoende voor een wintersportvakantie. Je moet hier een wintersportdekking aan toevoegen, deze is vaak niet standaard inbegrepen bij je reisverzekering. Met een wintersportdekking worden in het geval van een ongeval ook de kosten van het vervoer vanaf de piste vergoed. En met een extra dekking van geneeskundige kosten wordt een ziekenhuisopname vergoed.

Skispullen zijn niet verzekerd onder een standaard reisverzekering. Beschadiging, verlies of diefstal van skispullen vallen onder de extra wintersportdekking. Met de wintersportdekking worden ook de kosten van gehuurde ski’s, skipassen en skilessen vergoed wanneer je niet meer in staat bent hier gebruik van te maken of onverwacht de vakantie moet beëindigen door omstandigheden waarvoor je terug naar huis moet.

Is jouw verzekering wintersport proof?

Laten checken of jouw verzekering wintersport proof is? Neem dan voor vertrek contact met ons op. Dan weet je zeker dat je goed verzekerd op reis gaat.