Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonverzekeringen

Het is prettig wonen als je weet dat de verzekering van je huis en je spullen goed geregeld is. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die met je woning te maken hebben. Net als je woning moet je deze verzekeringen regelmatig onderhouden. Wildschut Verzekeringen adviseert je hierin graag. 

 

Voorkom onderverzekering

De kans is aanwezig dat je na het afsluiten van je inboedelverzekering en/of opstalverzekering verbeteringen aan je woning hebt doorgevoerd, verbouwd hebt, nieuwe en duurdere spullen hebt aangeschaft, etc. Hierdoor kan de waarde van je woning en inboedel gestegen zijn en is het mogelijk dat je nu onderverzekerd bent. Twijfel je of je nog goed verzekerd bent? Neem dan contact met ons op. 

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Alle soorten woonverzekeringen
  • Het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering
  • Vergelijking van inboedelverzekeringen
  • Wat moet je doen als je inboedel in waarde is gestegen
  • In welke situaties zijn je spullen en/of woning verzekerd
  • Welke vormen van schade worden vergoed
  • Etc.

Begrijpelijk advies

Wildschut Verzekeringen geeft je graag uitleg over alle soorten woonverzekeringen en geeft je advies over de juiste toepassingen van deze verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd als ik mijn woning verhuur via verhuursites als Airbnb?

Het wordt steeds populairder: (een deel) van je woning verhuren via sites als Airbnb. Het kan immers erg lucratief zijn. Maar het is niet geheel zonder risico. Lang niet alle woonverzekeringen dekken schade die veroorzaakt wordt bij tijdelijke verhuur. Ga je je huis of appartement tijdelijk verhuren? Vraag ons dan eerst om advies. Dan controleren we of je voldoende verzekerd bent.

Wat kan ik doen als ik de uitgekeerde schadevergoeding te laag vind?

Als je van mening bent dat je te weinig vergoed hebt gekregen op je claim bij je verzekeraar, dan kun je een ‘second opinion’ laten uitvoeren. Dat gaat via contra-expertise. Dat betekent dat je – op kosten van je verzekeraar - een eigen schade-expert mag inschakelen. Deze persoon zal dan samen met de expert van je verzekeraar de hoogte van de schade bepalen.

Wordt schade die ik zelf heb veroorzaakt ook gedekt onder de inboedelverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje: een dure lamp die van het plafond valt, rondvliegend speelgoed dat de tv beschadigt of een kostbare bril die je van de trap laat vallen. Als je je inboedelverzekering uitbreidt met een allrisk dekking, is vrijwel alle schade aan je inboedel verzekerd, ook als de schade door eigen toedoen ontstaan is. Meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Handige documenten