Overslaan en naar de inhoud gaan

Recreatieverzekering

Altijd veilig onderweg

Vakantieplannen? Vergeet dan ook je reisverzekering niet. Als je via de reisorganisatie een verzekering afsluit ben je vaak veel duurder uit. Vraag ons daarom eerst om advies voordat je een verzekering voor je vakantie afsluit. Samen met jou kiezen we de beste reisverzekering en/of annuleringsverzekering.

Maatwerk

Een reisverzekering kan dekking bieden op veel gebieden: medische zorg, bagage, rechtsbijstand, vervangend vervoer, etc. Maar wat heb je daadwerkelijk nodig? Wij bekijken wat het beste past bij het soort reis dat je gaat maken en de bestemming. Naast kortlopende of doorlopende reisverzekeringen kun je bij ons ook terecht voor een annuleringsverzekering, caravan- of camperverzekering en nog veel meer recreatieve verzekeringen.

Meer informatie over bootverzekeringen of direct je premie te berekenen? Kijk op www.dmw.nl
Daarnaast hebben we speciale websites voor camperverzekeringen en caravanverzekeringen

Als je op reis gaat zorgt Wildschut Verzekeringen voor:

  • Een betaalbare premie
  • Geen onnodige dekking (controle op overlap met andere verzekeringen)
  • Verzekering die past bij jouw reis
  • Gratis opzegservice oude reisverzekering
  • Uitstekende schade-afhandeling
  • Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering
  • Etc.

We kiezen samen met jou de beste reis- en/of annuleringsverzekering met de juiste dekking, zodat je nooit teveel betaalt.

Veelgestelde vragen

Is een negatief reisadvies gedekt op mijn annuleringsverzekering?

Wil je een reis annuleren omdat voor de bestemming een negatief reisadvies geldt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is dat niet vanzelfsprekend gedekt op je annuleringsverzekering. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is namelijk alleen een advies. De calamiteitencommissie (onderdeel van het Calamiteitenfonds) bepaalt of een calamiteit kan worden aangemerkt als een uitkeringsvatbare situatie – en daarmee of de annuleringskosten van een reis verhaald kunnen worden. De Calamiteitencommissie betrekt de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken wel bij haar overwegingen. Op de site www.nederlandwereldwijd.nl kun je lezen of je bestemming een negatief reisadvies heeft.

Heb ik een aparte wintersportdekking nodig bij mijn reisverzekering?

Wintersportdekking is bij veel reisverzekeringen niet standaard inbegrepen. Je moet dit dus bewust apart verzekeren. Let ook goed op de vergoeding van medische kosten bij een wintersportvakantie. Je zorgverzekering zal niet alle zorg in het buitenland vergoeden. Dat betekent dat je voor hoge kosten kunt komen te staan, mocht je in het ziekenhuis terecht komen. Ga je dit seizoen op wintersport? Neem dan voor vertrek contact met ons op. Dan weet je zeker dat je goed verzekerd op reis gaat.

Heb ik voor de pleziervaartuigenverzekering een vaarbewijs nodig?

Dat hangt af van het soort boot. Het vaarbewijs is verplicht als je waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot vol gas harder kan dan 20 km/uur. Het vaarbewijs is ook verplicht als je pleziervaartuig een lengte heeft van 15 meter of meer. De verzekering betaalt bij ongelukken met deze vaartuigen alleen uit als je een vaarbewijs hebt.