Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle vragen over Recreatieverzekeringen

Wat kost een watersportverzekering?

De premie hangt af van verschillende factoren, zoals: verzekerde waarde, bouwjaar, motorvermogen etc. Via onze site kun je zelf jouw premie berekenen.

Wat is de dagwaarde van mijn boot?

De dagwaarde bij een nieuwe boot is de aanschafwaarde. Bij tweedehands boten is dat de dagwaarde en/of taxatiewaarde zoals aangegeven in het taxatierapport of het bedrag waarvoor deze door jouw is aangeschaft.

Is een negatief reisadvies gedekt op mijn annuleringsverzekering?

Wil je een reis annuleren omdat voor de bestemming een negatief reisadvies geldt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is dat niet vanzelfsprekend gedekt op je annuleringsverzekering. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is namelijk alleen een advies. De calamiteitencommissie (onderdeel van het Calamiteitenfonds) bepaalt of een calamiteit kan worden aangemerkt als een uitkeringsvatbare situatie – en daarmee of de annuleringskosten van een reis verhaald kunnen worden. De Calamiteitencommissie betrekt de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken wel bij haar overwegingen. Op de site www.minbuza.nl kun je lezen of je bestemming een negatief reisadvies heeft.

Heb ik een aparte wintersportdekking nodig bij mijn reisverzekering?

Wintersportdekking is bij veel reisverzekeringen niet standaard inbegrepen. Je moet dit dus bewust apart verzekeren. Let ook goed op de vergoeding van medische kosten bij een wintersportvakantie. Je zorgverzekering zal niet alle zorg in het buitenland vergoeden. Dat betekent dat je voor hoge kosten kunt komen te staan, mocht je in het ziekenhuis terecht komen. Ga je dit seizoen op wintersport? Neem dan voor vertrek contact met ons op. Dan weet je zeker dat je goed verzekerd op reis gaat.

Heb ik voor de pleziervaartuigenverzekering een vaarbewijs nodig?

Dat hangt af van het soort boot. Het vaarbewijs is verplicht als je waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot vol gas harder kan dan 20 km/uur. Het vaarbewijs is ook verplicht als je pleziervaartuig een lengte heeft van 15 meter of meer. De verzekering betaalt bij ongelukken met deze vaartuigen alleen uit als je een vaarbewijs hebt.

Stel dat mijn reisgenoot onze reis moet annuleren, kan ik mijn annulering dan verhalen op mijn eigen verzekering?

In de meeste gevallen kan dat. Als je reisgenoot een onder diens annuleringsvoorwaarden gedekte gebeurtenis overkomt, dan ben je meestal verzekerd van annulering. Ga je samen op reis, laat ons dan de voorwaarden van je annuleringsverzekering controleren. Dan weet je zeker of, en onder welke voorwaarden, je verzekerd bent.

Biedt een annuleringsverzekering alleen dekking bij overlijden of ernstige ziekte?

Nee, er is vaak ook dekking als er sprake is van het plotseling werkloos worden, het kopen van een huis of een van belang zijnde schade die de verzekerde lijdt.

Valt reisbagage ook onder de meeverzekerde inboedel op een caravanverzekering?

Nee, reisbagage is meestal uitdrukkelijk van de dekking van een caravanverzekering uitgesloten. Een goede reisverzekering met dekking voor reisbagage blijft dus belangrijk.

Is een pleziervaartuigverzekering overal geldig?

Nee, de verzekering geldt alleen binnen het van tevoren overeengekomen dekkingsgebied. Het standaard dekkingsgebied omvat meestal de Benelux met Duitsland en kan (tegen een extra premie) worden uitgebreid tot het Groot Vierkant (grofweg Europa beperkt) of het Super Groot Vierkant (grofweg Europa uitgebreid).

Biedt een 'standaard' reisverzekering dekking voor elk type vakantie?

Nee, niet alle activiteiten zijn standaard gedekt onder een reisverzekering. Als er sprake is van een actieve vakantie (bergbeklimmen, diepzeeduiken etc.), dan is er voor die risico’s vaak een aanvullende dekking nodig.