Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Wij delen graag onze kennis en ervaring. Duik snel ons blog in en ontdek handige tips, ervaringen en het laatste nieuws van Wildschut Verzekeringen.

In september is de Miljoenennota gepresenteerd en dat betekent dat er weer veranderingen zijn rondom de zorgverzekering. Van een stijgende zorgpremie tot een eigen risico dat gelijk blijft. Wil je overstappen? Ontdek tot wanneer dit mogelijk is.

Beroepsfouten komen vaak voor en het liefst voorkom je ze. De gevolgen van een beroepsfout kunnen groot zijn als je bijvoorbeeld een schadeclaim krijgt. Als ondernemer betaal je de schade zelf die tijdens je werk wordt veroorzaakt. 

Een vakantie wordt vaak vroeg geboekt; soms wel bijna een jaar van tevoren. Je kijkt er dan ook lang naar uit, maar toch kunnen bepaalde zaken de planning flink in de war gooien. Wil je jouw vakantie annuleren vanwege privéomstandigheden, zoals ziekte in de familie of een scheiding? En dit het liefst zonder geld te betalen? Wanneer je een annuleringsverzekering hebt, is de kans groot dat je jouw reis kunt annuleren zonder dat dit je (veel) geld kost. 

Steeds meer huishoudens zitten financieel klem vanwege de gestegen kosten. In 2022 kwamen 6 op 10 huishoudens niet of moeilijk rond. [1] Nederlanders hebben flink last van de inflatie en zijn daarom op zoek naar manieren om geld te besparen. Wist je dat je slim geld kunt besparen op verzekeringen? Door een aantal kleine aanpassingen te doen, kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen op verzekeringspremies. 

Ontdek hieronder hoe je geld kunt besparen op verzekeringen met onze 5 effectieve bespaartips.

Wanneer je een autoverzekering gaat kiezen, is het belangrijk om de verschillende opties te begrijpen en de juiste dekking te kiezen die past bij jouw behoeften en budget. In Nederland zijn er drie verschillende soorten autoverzekeringen. Maar deze verzekeringen zijn ook nog uit te breiden met aanvullende autoverzekeringen. Wat kun je nu het beste kiezen? 

Voor veel mensen brengen huisdieren veel gezelligheid met zich mee en genieten hier ontzettend van. Een echte toevoeging aan je gezin. Maar net zoals de andere gezinsleden, kunnen huisdieren schade aan andere toebrengen. We accepteren dit binnenshuis vaak met liefde. Maar het kan voorkomen dat je hond een andere hond bijt of je kat een glas water met zijn staart omzwiept die over de laptop van je bezoek gaat.

Heb je voor het eerst een huis gekocht? Gefeliciteerd! Wanneer je gaat verhuizen zijn er een hoop zaken die je moet regelen. Je bent waarschijnlijk al druk bezig met fantaseren over de inrichting (dat snappen we heel goed), maar om er zeker van te zijn dat jouw woning goed beschermd is, zul je een aantal verzekeringen moeten afsluiten. Maar welke verzekeringen voor een koophuis zijn verplicht? En welke zijn handig om te hebben? 

Hieronder vind je een handig overzicht van verzekeringen die je nodig hebt voor een koophuis.  

Ben je nog tevreden met je huidige zorgverzekering? Of wil je toch graag kijken of er een betere (of meer voordelige) optie is? Er zijn een hoop zorgverzekeraars in Nederland; we tellen er nu ongeveer 50. Het grote aanbod maakt het kiezen van de meest passende verzekering niet altijd even makkelijk. Waar moet je nu op letten tijdens het kiezen van een zorgverzekering? Welke sluit het beste bij jouw zorgbehoefte aan? Bepaal samen met ons welke verzekering het beste bij jou past.

In Nederland zijn er een aantal verzekeringen verplicht, denk hierbij aan de auto- en zorgverzekering. Deze beschermen je tegen onvoorziene situaties die veel geld kunnen kosten. Daarnaast zijn er ook nog een aantal vrijwillige verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar in sommige situaties wel goed om te hebben. Ontdek hier welke verzekeringen verplicht zijn en welke je vrijwillig kunt afsluiten.

Het is weer het onderwerp van gesprek: de zorgverzekering van 2023. In de Miljoenennota die tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd is bekend geworden dat ook komend jaar de zorgpremies weer flink stijgen. Maar wat verandert er nog meer in 2023? 

Dit weten we tot op heden over de veranderingen in de zorgverzekering van 2023.