Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiswerken? Bespaar dan op je autoverzekering

Na coronatijd veel thuis aan het werk? De auto wegdoen is vast een keer in je op gekomen. Toch hoeft dit niet perse. Je kunt namelijk ook veel geld besparen op de auto als je hem minder gebruikt. Kijk maar eens naar je autoverzekering. Thuiswerkers kunnen vaak veel goedkoper uitkomen dan ze denken. De autoverzekering is namelijk gekoppeld aan het aantal kilometers dat er per jaar gereden wordt. Hoe minder je rijdt, des te minder je hoeft te betalen. Benieuwd naar hoeveel je kan besparen? Lees dan snel verder.  

Minder gebruik van de auto 

Mede door de coronacrisis werken veel mensen tegenwoordig (deels) vanuit huis. Doordat dit thuiswerken goed bevalt voor zowel werknemers als werkgevers, blijven steeds meer mensen ook thuis werken nu dit niet meer verplicht is. Er gaan dus minder mensen elke dag heen en weer naar kantoor om te werken. Hierdoor worden er minder kilometers afgelegd, is het minder druk op de weg en gebeuren er ook minder ongelukken. Doordat er dus minder kans is op schade, kunnen autobezitters veel besparen op de premiekosten van de autoverzekering.  

Autoverzekering aanpassen 

Werk je steeds vaker thuis en leg je minder kilometers af? Dan is de autoverzekering aanpassen een interessante optie. Door het aangeven van een lagere kilometrage aan je verzekeraar bespaar je ongeveer 10 procent op je premie. Heb je op dit moment een dure premie door een grote of dure auto? Dan bespaar je nog meer dan bij andere auto’s.  

Naast het verlagen van de kilometrage bij je huidige verzekeraar is het natuurlijk ook mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Een nieuwe situatie zorgt namelijk ook voor een nieuwe vergelijking tussen verzekeraars. Bij Wildschut Verzekeringen maken we een eerlijke vergelijking van alle mogelijke autoverzekeringen die bij jouw situatie passen. Daarnaast berekenen we de optimale dekking voor jouw autoverzekering.  

Verzekeringsvorm wisselen 

Autoverzekeringen zijn er in verschillende vormen. Zo heb je bijvoorbeeld de WA volledig casco, de WA-verzekering en de WA beperkt casco. Een volledig casco zekering dekt vrijwel alles. De premie is daardoor heel hoog. De WA volledig casco is dus bij thuiswerken minder aantrekkelijk wanneer je bijna niet op de weg bent. Met een goedkopere dekking zoals de WA kun je per jaar honderden euro’s besparen. Maar bij deze verzekeringsvorm krijg je bij grote schade die niet verhaald kan worden op een ander, niets uitgekeerd. De laatste verzekeringsvorm is de WA beperkt casco. Deze vergoedt ook schades aan de eigen auto door bijvoorbeeld een storm of een aanrijding met dieren en diefstal. Deze zit ongeveer tussen de eerste en tweede verzekeringsvorm in qua kosten. Een WA-verzekering is overigens minimaal verplicht voor elke autobezitter.

Besparen door lagere premie 

Minder kilometers rijden per jaar, kan je maar liefst 140 (!) euro besparen per jaar. Hiervoor moet je wel zelf actie ondernemen. De autoverzekeraar zal de premie niet uit zichzelf verlagen. Mocht je als automobilist van 40.000 kilometer naar 7.500 kilometer per jaar gaan, dan kun je aanzienlijk op je premie besparen. Dat is dus heel interessant wanneer je de auto minder nodig hebt door het thuiswerken. En met de hoge benzineprijzen is dat ook heel gunstig om hier ook op te kunnen besparen.  

Tientallen euro’s besparen per jaar door het doorgeven van een lager kilometrage. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk.  

Persoonlijk advies 

De autoverzekering is zeker niet de goedkoopste verzekering. Heel fijn dus als je hierop kan besparen. Kijk dus goed of je premie verlaagd kan worden en kijk ook rond of je elders je auto goedkoper kunt verzekeren. Voor vragen over je autoverzekering kun je altijd terecht bij Wildschut Verzekeringen.