Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekerd tijdens een dagje weg

Als je een vakantie in het buitenland dit jaar overslaat ga je misschien veel dagjes weg in eigen land. Een dagje wandelen of met de fiets erop uit. Als je een hele dag van huis gaat neem je vanalles mee. Genoeg geld in je portemonnee, telefoon of je iPad misschien om onderweg nog wat informatie op te zoeken en een camera om de mooie plekjes van Nederland vast te leggen. Niks is zo vervelend als je op zo’n dag iets kwijt raakt, of erger nog, als er iets gestolen wordt of kapot gaat. Maar, ga er niet vanuit dat je bij een dagje weg aanspraak kunt maken op je reisverzekering.

Diefstal, verlies of schade is met een reisverzekering namelijk alleen gedekt als je ergens een overnachting hebt geboekt. Als je bij een dagje weg verzekerd wil zijn, heb je een buitenshuisdekking of kostbaarhedenverzekering nodig. Deze kun je altijd los afsluiten. Maar misschien heb je deze ook al in combinatie met je inboedelverzekering afgesloten, dat is namelijk ook mogelijk.  

De buitenshuisdekking

Met een buitenshuisdekking verzeker je waardevolle spullen die je buiten de deur meeneemt. Dat zijn dus bijvoorbeeld je telefoon, tablet, geld, en ook je identiteitsbewijs. De zaken die onder een buitenshuisdekking vallen zijn vaak verschillend per verzekeraar. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden na te kijken of de verzekering voldoet aan jouw behoeften.

Een aantal punten om in de voorwaarden op te letten zijn:

  • Zijn smartphones, tablets of e-readers inbegrepen?
  • Wordt val- of stootschade gedekt?
  • Wat is de maximale vergoeding? En krijg je bijvoorbeeld de nieuwwaarde of dagwaarde vergoed? 
  • Wordt het eigen risico van de schadevergoeding afgetrokken? 

In de volgende artikelen vind je meer informatie over specifieke gevallen van schade of diefstal:

Schade aan je smartphone

Tips om je E-bike te beschermen tegen diefstal en welke verzekering wanneer geldt 

Ga je wel langer dan een dagje weg, bijvoorbeeld met de caravan of camper?

Controleer je autoverzekering

Grote kans dat je nu meer kilometers met de auto maakt tijdens die dagtripjes en op andere wegen rijdt dan tussen je werk en thuis. Kijk daarom ook even je autoverzekering na en of je bijvoorbeeld pechhulp hebt ingeschakeld. Dan weet je waar je aan toe bent als je aan de andere kant van Nederland met pech naast de weg komt te staan.