Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorkom financiële gevolgen van beroepsfouten en schadeclaims

Beroepsfouten komen vaak voor en het liefst voorkom je ze. De gevolgen van een beroepsfout kunnen groot zijn als je bijvoorbeeld een schadeclaim krijgt. Als ondernemer betaal je de schade zelf die tijdens je werk wordt veroorzaakt. 

Veelvoorkomende beroepsfouten

Vaak gaat het bij een beroepsfout om het geven van verkeerd advies of het maken van een fout in de administratie. Ook komt het missen van een deadline vaak voor. Deze fouten kunnen leiden tot ontevreden klanten en zelfs juridische problemen. Een fout zit in een klein hoekje, dus wees goed voorbereid op de financiële gevolgen. 

Algemene voorwaarden aansprakelijkheid

Met de algemene voorwaarden worden de risico’s van een bedrijf beperkt. Je kunt daarin duidelijk je rechten en plichten verwoorden. Ook staan er in de algemene voorwaarden tot welk bedrag je aansprakelijk bent. In elke branche verschillen de algemene voorwaarden en zijn de dekkingen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Helaas kun je niet alle aansprakelijkheid uitsluiten, dus is het verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer je zakelijk aansprakelijk wordt gesteld. Je bent dan verzekerd tegen de financiële gevolgen van schadeclaims die zijn ontstaan door jou of een van je medewerkers. Het is verstandig om als onderneming een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheids- en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

In beide gevallen gaat het om de schade die anderen hebben geleden door toedoen van jouw bedrijf. Het onderscheid zit in het soort schade. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt door derden geleden zaak- en personenschade, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van financiële schade waar geen materiële schade of letselschade aan vooraf ging. 

Advies nodig? Wij staan voor je klaar.