Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle vragen over Uitvaartverzekeringen

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is bij veel mensen nog niet erg bekend. Toch groeit het aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland. Natuurbegraven betekent begraven in de vrije natuur, waarbij het lichaam opgaat in de natuur. Ook een urn met crematie-as kan op een natuurbegraafplaats begraven worden. In tegenstelling tot een traditionele begraafplaats, vind je op een natuurbegraafplaats geen grafzerken, bakken met planten of kaarsen. De natuur vormt het monument voor de overledene.

Ben ik altijd vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen?

Bij een natura sommenverzekering en een kapitaalverzekering heb je altijd alle vrijheid om zelf te bepalen welke uitvaartverzorger je jouw uitvaart in handen wil geven. Bij de naturaverzekering en de combinatieverzekering is deze vrijheid vaak beperkt. Vraag ons daarom naar de voorwaarden voordat je voor een bepaalde uitvaartverzekering kiest.

Valt een begrafenis of crematie in het buitenland binnen mijn verzekering?

Een uitvaart in het buitenland brengt veel extra kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de reiskosten en de kosten van de uitvaart ter plaatse. Daarom valt een begrafenis of crematie in het buitenland buiten je standaarddekking. Deze extra kosten kun je echter apart meeverzekeren. Vraag ons naar de voorwaarden.

Valt een uitvaartverzekering ook onder de vermogensrendementsheffing (box 3 Wet inkomstenbelasting)?

Als het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering(en) niet meer bedraagt dan het door de Belastingdienst vastgesteld bedrag per verzekerde, is de waarde van de uitvaartverzekering vrijgesteld voor de vermogensrendements-heffing in box 3. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast.