Overslaan en naar de inhoud gaan

Is schade aan je telefoon verzekerd?

Je smartphone gebruik je veel. Even onderweg iets opzoeken, een recept volgen tijdens het koken, even de tv-gids bekijken op de bank. Er zijn dus ook veel momenten dat hij zomaar uit je handen kan glippen. Na een val op de grond zit er al gauw een barst in het kwetsbare scherm. De kosten van dit soort reparaties zijn vrij hoog. Kun je de schade aan je smartphone bij je verzekering claimen?

Dekt de inboedelverzekering schade aan je telefoon?

Je smartphone kán verzekerd zijn via de inboedelverzekering. Met de nadruk op kán. De schadegevallen aan smartphones zijn de afgelopen jaren zo hard toegenomen dat verzekeraars zich hier tegenwoordig in beperken omdat het een te grote kostenpost werd. Bij veel verzekeraars heb je een aanvullende inboedelverzekering of een all-risk dekking nodig om je smartphone mee te verzekeren. Het is tegenwoordig ook gebruikelijk dat je een eigen risico hebt. Daarnaast verschillen de soorten schade die gedekt worden vaak per verzekeraar. Diefstal, brand- of waterschade zijn vaak nog wel via de inboedelverzekering verzekerd. Schade zoals een kapot scherm niet. En vaak geldt de verzekering ook alleen voor opgelopen schade binnenshuis. Veel dingen om op te letten dus en er zitten veel verschillen tussen verzekeraars. Daarom is het belangrijk de voorwaarden per verzekeraar goed te controleren.  

Aparte smartphoneverzekering

Wil je in alle gevallen verzekerd zijn dat je schade aan je smartphone vergoed krijgt, dan is een speciale smartphoneverzekering aan te raden. Deze worden tegenwoordig door de meeste verzekeraars aangeboden. Als je een nieuwe telefoon koopt wordt er in de winkel ook altijd wel een verzekering aangeboden. Maar het is wel de moeite waard eerst wat verzekeringen te vergelijken omdat er veel verschillen tussen zijn, in de voorwaarden en in de prijzen.

Schade op vakantie

Gaat je telefoon op vakantie stuk? Dan valt dit onder je reisverzekering. Maar controleer dit wel in de voorwaarden. Meestal geldt er ook een maximumbedrag dat uitgekeerd kan worden.

Schade aan telefoon door een ander

Wat als iemand anders je smartphone heeft laten vallen? In dit geval kun je terecht bij de aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee is iemand verzekerd tegen schade die aan andermans spullen aangericht wordt.

Kom je er niet helemaal uit welke verzekering nou handig is of wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor meer uitleg en advies over jouw specifieke situatie.